Петровска яхния

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
252
982
31
27/02/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене70 мин.
Общо100 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо105
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и нарязваме предварително почистеното пиле на порции и го посоляваме.

Изпичаме пиперките, обелваме ги, почистваме от семето и дръжките и нарязваме на дребно.

Слагаме порциите месо в растителното масло и малко вода (да покрие дъното на съда) и задушаваме до омекване, като непрекъснато доливаме по малко вода.

Прибавяме настърганите домати и задушаваме още няколко минути. Слагаме дребно нарязаните пиперки и счукания със сол чесън, а след това и ситно нарязания магданоз и лимоновия сок. След 3-4 минути добавяме и размитото със студена вода брашно.

Варим вкусното подлучено пиле с домати и пиперки още 4-5 минути, махаме го от огъня и подправяме с кравето масло и смления черен пипер.

Вкусна селска яхния, която задължително трябва да поднесете с топла содена питка

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 28см.
46.99 лв.
Виж ››

Може да сложите каквото си пожелаете в дълбокия тиган с двойно дъно и то ще се превърне в невероятно вкусно ястие. Дългата удобна дръжка ще помогне и на по-плахите да се впуснат в кулинарно приключение заедно със своя тиган.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар