Мусака от пилешко филе по селски

Георги ЧечевГеорги Чечев
Новак
201
800
27
01/04/2020
"Богата мусака по селски - ще се молите за рецептата, затова направо ви я даваме "
Приготвяне25 мин.
Готвене90 мин.
Общо115 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо770
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на порции пилешкото филе и заедно с дребно нарязания лук го посоляваме и заливаме с малко студена вода и половината от растителното масло.

Задушваме до омекване на месото. Сега трябва да нарежем пилешкото филе на малки парчета.

Нарязваме на средно големи кубчета морковите, целината и гъбите, посоляваме ги и задушаваме в смес от кравето масло, другата половина от растителното масло и малко вода, като ги пускаме последователно в зависимост от твърдостта им.

Задушените зеленчуци, нарязаните на дребни кубчета картофи, изцедения от водата грах, ситно нарязания магданоз и копър и лимоновия сок смесваме с нарязаното на дребно месо и изсипваме всичко в тавичка.

Отгоре поръсваме дребно нарязаните домати и задушаваме ястието във фурната. Когато е готово, заливаме със смес от сметаната, яйцето и брашното и задушаваме за още 5-6 минути.

Готовата мусака от пилешко филе по селски поднасяме със салата според сезона.

На тази вкусна пилешка мусака много ѝ подхожда и селска питка без мая.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар