Начин на приготвяне
Нарязваме лука на ситно и го претриваме с ръка. На дъното на всяко гювече слагаме по една чаена лъжица от готовия лук.
Отгоре разпределяме нарязаното на парчета сирене, обелените и нарязани на дребно домати и половината от маслото, разтопено и разбъркано с червения пипер.
Добавяме и по едно люто чушленце, разрязано на върха. Запичаме гювечетата около 15-20 минути.
Накрая чукваме по 1 яйце на всяко гювече, поставяме малко парченце от останалото масло и отново запичаме.
Вече можем да се насладим на готовото печено сирене по шопски в гювече. Пробвайте, със сигурност ще го харесате това апетитно печено сирене.
По желание може да го поднесете с чеснова пърленка на тиган.