Пълнени гъби с ориз

АнабелАнабел
Експерт
430
4
62
20/02/2020
"Впечатляващо студено предястие от пълнени гъби с ориз - семпло, но изискано "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо100
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се избират да са с по-голям размер, отстраняват им се пънчетата и се обелват.

Лукът, морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Слагат се в тиган и се запържват, докато омекнат.

Прибавят се измитият ориз и малко вода. След кратко разбъркване оризът се поръсва със сол, червен пипер, чубрица и мащерка. Наливат се около две кафени чашки вода и се оставя оризът да поеме почти всичката вода.

Полуготовият ориз се разпределя в гъбените чашки.

Всички пълнени гъби се слагат във фурната и се пекат до готовност на 180 градуса.

Когато гъбите са готови, по средата на всяка гъбка се бодва по една маслина и се поръсва нарязан пресен магданоз.

Страхотно предястие от пълнени гъби с ориз или една по-нетрадиционна рецепта за гъби с ориз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар