Зелена салата с цвекло и риба тон

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
18
378
2
20/02/2020
Приготвяне15 мин.
Общо15 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо542
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марулята се измива и се оставя да се изцеди от водата.

Измива се и се обелва цвеклото, нарязва се на тънки кръгчета с помощта на белачка или V-образно ренде. Червеният лук се нарязва на тънко и се добавя към цвеклото. Пръсват се със сол и сока от половин лимон и се разбъркват. Оставят се за десетина минути, за да се овкусят.

Марулята се накъсва или нарязва и се прехвърля в купа, отгоре се слагат цвеклото и лукът, а върху тях се слага отцедената от водата сладка царевица.

Най-отгоре върху витаминозната салата се изсипва рибата тон в зехтин и се полива с останалия сок от половин лимон и сол на вкус.

За украса на зелената салата с риба може да направите от няколко кръгчета цвекло розичка, която да сложите върху салатата.

Зелената салата с цвекло и риба тон се разбърква преди консумация.

Добър апетит с тази вкусна салата с цвекло!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар