Начин на приготвяне
Марулята се измива и се оставя да се изцеди от водата.
Измива се и се обелва цвеклото, нарязва се на тънки кръгчета с помощта на белачка или V-образно ренде. Червеният лук се нарязва на тънко и се добавя към цвеклото. Пръсват се със сол и сока от половин лимон и се разбъркват. Оставят се за десетина минути, за да се овкусят.
Марулята се накъсва или нарязва и се прехвърля в купа, отгоре се слагат цвеклото и лукът, а върху тях се слага отцедената от водата сладка царевица.
Най-отгоре върху витаминозната салата се изсипва рибата тон в зехтин и се полива с останалия сок от половин лимон и сол на вкус.
За украса на зелената салата с риба може да направите от няколко кръгчета цвекло розичка, която да сложите върху салатата.
Зелената салата с цвекло и риба тон се разбърква преди консумация.
Добър апетит с тази вкусна салата с цвекло!