Ezine.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Зелена салата с цвекло и риба тон

Зелена салата с цвекло и риба тон

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
2209569234
Зелена салата с цвекло и риба тон
Снимка: Чародейката
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • маруля - 1 бр.
  • червен лук - 1 малка глава
  • цвекло - 1 глава
  • лимони - сока от 1 бр.
  • сол - 1/2 к.л.
  • царевица - 150 г сладка от консерва
  • риба тон - 1 консерва (180 г парченца в зехтин)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Марулята се измива и се оставя да се изцеди от водата.

Измива се и се обелва цвеклото, нарязва се на тънки кръгчета с помощта на белачка или V-образно ренде. Червеният лук се нарязва на тънко и се добавя към цвеклото. Пръсват се със сол и сока от половин лимон и се разбъркват. Оставят се за десетина минути, за да се овкусят.

Марулята се накъсва или нарязва и се прехвърля в купа, отгоре се слагат цвеклото и лукът, а върху тях се слага отцедената от водата сладка царевица.

Най-отгоре върху витаминозната салата се изсипва рибата тон в зехтин и се полива с останалия сок от половин лимон и сол на вкус.

За украса на зелената салата с риба може да направите от няколко кръгчета цвекло розичка, която да сложите върху салатата.

Зелената салата с цвекло и риба тон се разбърква преди консумация.

Добър апетит с тази вкусна салата с цвекло!

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: