Вегетарианска дроб сарма

АнабелАнабел
Експерт
441
4
62
20/02/2020
"Не ни е нужно месо, за да хапнем вкусно - тази вегетарианска дроб сарма ни приканва само с вида си, какво остава за вкуса "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо378
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният лук се нарязва на дребно. Заедно с почистените и нарязани гъби се задушава в загрята мазнина. Когато омекнат, към тях се прибавя измитият ориз. След кратко разбъркване, се прибавя размразеният спанак и около половин чаена чаша вода.

Прибавят се сол на вкус, сух джоджен, червен и черен пипер. Щом оризът попие водата, всичко се прехвърля в тавичка. Наливат се още около две чаши и половина вода, тавата се покрива с алуминиево фолио и слага във фурна.

Дроб сармата без месо се пече на 200 градуса до готовност на ориза. Когато е почти готова, се маха фолиото и дроб сармата се залива със заливка, приготвена от две разбити яйца с кисело мляко, брашно и малко сода.

Вкусното вегетарианско ястие се връща във фурната и се допича още 15 минути до приятен загар.

Сервираме вегетарианска дроб сарма по желание с кисело мляко.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар