Вегетарианска дроб сарма

АнабелАнабел
Ветеран
560
2k
1k
241
20/02/2020
"Не ни е нужно месо, за да хапнем вкусно - тази вегетарианска дроб сарма ни приканва само с вида си, какво остава за вкуса "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо612
  • Преглеждания за месеца25
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • пресен лук - 2 връзки
  • гъби - 300 г
  • спанак - 100 г замразен
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • сода - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресният лук се нарязва на дребно. Заедно с почистените и нарязани гъби се задушава в загрята мазнина. Когато омекнат, към тях се прибавя измитият ориз. След кратко разбъркване, се прибавя размразеният спанак и около половин чаена чаша вода.

Прибавят се сол на вкус, сух джоджен, червен и черен пипер. Щом оризът попие водата, всичко се прехвърля в тавичка. Наливат се още около две чаши и половина вода, тавата се покрива с алуминиево фолио и слага във фурна.

Дроб сармата без месо се пече на 200 градуса до готовност на ориза. Когато е почти готова, се маха фолиото и дроб сармата се залива със заливка, приготвена от две разбити яйца с кисело мляко, брашно и малко сода.

Вкусното вегетарианско ястие се връща във фурната и се допича още 15 минути до приятен загар.

Сервираме вегетарианска дроб сарма по желание с кисело мляко.

Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Красива и лека метална незалепваща тава в цвят крем 28 см
26.59 лв.
Виж ››

Очарователна метална тава, която ще сготви всичко, което сложите в нея - и във фурна, и на котлона. Тавата е с незалепващо покритие, почиства се лесно и има приятен кремав цвят. Удобна за съхранение на храната.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар