Италианска доматена супа

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
18
376
2
19/02/2020
"Не просто доматена сума, а класно изпълнение на трапезата "
Приготвяне15 мин.
Готвене65 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо416
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • домати - 1 кг едри, добре узрели
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • резене - 2 глави (див копър)
  • чушки - 1 бр. червени
  • семена от резене - 1 ч.л.
  • мащерка - 4 - 5 стръка
  • кафява захар - 2 - 3 ч.л.
  • доматена паста - 1 с.л.
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • босилек - 2 с.л. пресен, наситнен
  • краве масло - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • хляб - 4 филии за тостер, разрязани на половинки
  • магданоз - 1 - 2 с.л. наситнен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Доматите, лукът и чесънът се обелват и се нарязват на едри кубчета. Чушката се почиства от семената и се нарязва на ивици.

Прехвърлят се в тава, постлана с хартия за печене.

Луковицата на резенето се нарязва на фини ивици и се сага в тавата при другите зеленчуци.

Отгоре върху зеленчуците се поръсват със семената резене, клонките мащерка, сол, черен пипер и зехтина и се пекат 45 минути в загрята на 180 градуса фурна с вентилатор.

След това зеленчуците се пасират и се прецеждат в тенджера. Към тях се налива бульонът, добавят се доматената паста, захарта и босилекът и доматената крем супа се вари 10–15 минути. Ако има нужда, се овкусява със сол и черен пипер.

Накрая се прибавя и маслото, и готовата доматена супа се разбърква.

Италианската доматена супа се сервира украсена с листенца пресен босилек и се поднася с препечени филийки хляб, които, още докато са горещи, се намазват от единия край с масло и се овалват в ситно скълцания магданоз.

Добър апетит с тази страхотна италианска рецепта!

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар