Пържени патладжани с кисело мляко

12/02/2020
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо96
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме патладжаните от дръжките, измиваме ги и ги нарязваме на филии с дебелина 0, 5 см.

Посоляваме ги и ги оставяме да постоят около двадесет минути, за да се извлече горчивия вкус.

Потапяме нарязаните патладжани в брашното и започваме да ги пържим в загрятата мазнина.

Поднасяме топлите пържени патладжани с кисело мляко като заливка.

Млечният сос правим от киселото мляко, в което сме добавили счуканите орехи, скилидките чесън и дребно нарязания копър.

Получаваме много вкусно вегетарианско предястие.

Ако не обичате мляко, може да поднесете тези пържени патладжани с апетитка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар