Гарнитура от зрял фасул

10/02/2020
Приготвяне140 мин.
Готвене40 мин.
Общо180 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • боб - 2 ч.ч.
  • чушки - 3 бр. печени
  • домати - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • голяма глава кромид лук - 1 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка (джоджен)
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме фасула във вода с 1 с.л. сол. След 2-3 часа изплакваме, заливаме със студена вода и варим на слаб огън до омекване.

Нарязваме на дребно лука и го претриваме със солта, а след това го смесваме със сварения фасул. Добавяме нарязани чушки и домати.

Поливаме готовата гарнитура от зрял фасул с олиото и поръсваме с дребно нарязания магданоз (джоджен).

Разбъркваме хубаво.

Това е постна гарнитура, която може да се сервира с най-различни ястия от месо. А може да се поднесе самостоятелно като класическа бобена салата. Чудна салата за ракия!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар