Каракачанска супа от агнешки дреболии

Георги Чечев
Георги Чечев
Новак
12/02/2020
"Каракачанска супа от агнешки дреболии - да си стоплите душата "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо539
  • Преглеждания за месеца538
  • Преглеждания за седмицата146
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешките дреболии (без черния дроб) и ги заливаме със студена вода, а после ги слагаме на силен котлон докато заврят.

Като кипнат ги посоляваме и ги оставяме да врят на слаб огън.

Когато са почти готови, към тях прибавяме нарязания на кубчета черен дроб, нарязаните на дребно домати и пресен лук, както и ориза.

След като и те се сварят, отстраняваме почти готовата Каракачанска супа от агнешки дреболии от огъня.

Застройваме с варена на водна баня застройка от киселото мляко и яйцето, подправяме с маслото и поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Тази вкусна агнешка супа може да се поднесе като ястие за Гергьовден, както и без специален повод.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар