Начин на приготвяне
Отделяме малко от кашкавала и от майонезата за украса. Украсяваме ръбовете на чашите за шампанско с помощта на ситно нарязания магданоз.
На дъното на чашите разпределяме нарязания на кубчета грейпфрут. Върху него поставяме нарязания на дребни кубчета или настърган кашкавал, грозде.
Поръсваме с виното и заливаме със смес от майонезата и киселото мляко, подправени с черния пипер, солта и подправката ким.
Така приготвената млечна салата от кашкавал и грейпфрут украсяваме с добре разбитата майонеза и поръсваме с настъргания кашкавал.
Закрепваме по 1 кръгче от лимона на ръба на чашите.
Охлаждаме добре и вече можем да поднесем студеното предястие с добавка от препечени филийки хляб или соленки.