Начин на приготвяне
Чушките за салатата се белят и се режат на кубчета. Слагат се в купа. Посоляваме ги.
Добавяме крема сиренето, цеденото мляко, пасиран чесън, изварата и малко сирене. Объркваме и добавяме зехтин, след което пак разбъркваме и ако има нужда, добавяме сол.
Слагаме домашната млечна салата за 30 минути в хладилник и след това преминаваме към оформянето на Нашия Снежко. Оформяме с помощта на лъжица тялото на Снежко във формата на 3 топки - голяма, средна и малка.
Отгоре настъргваме останалото сирене и преминаваме към украсата.
Поставяме мини моцарелите за копчета. Отгоре слагаме черни маслини, за да приличат на копчета наистина. Режем морков за носа. За очите използваме пак черни маслини, а за калпак - една малка част от печените червени чушчици.
Стръгче магданоз поставяме за метла и от другата страна - по-голям стрък копър да изглежда като елха. Под Снежко слагаме стръкове рукола.
Така ние сме готови с оформянето на нашата млечна салата Снежко. Да ви е сладко на всички! Весели празници!