Козуначено руло с ром

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
157
13
526
3
26/01/2020
"Хо-хо-хо... и козуначено руло с ром "
Приготвяне80 мин.
Готвене60 мин.
Общо140 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо97
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме прясното мляко и го смесваме с малко брашно и маята. Разбъркваме добре, покриваме с кърпа и го оставяме за 20 минути да се активизира маята.

През това време разбиваме жълтъците със захарта, ванилията, олиото, рома и разтопеното масло. Добавяме закваската и омесваме меко тесто.

Покриваме с кърпа и оставяме да удвои обема си. За плънката разбиваме белтъците на сняг и добавяме какаото, канелата и натрошените орехи.

Готовото тесто за козунак разточваме на тънък лист и намазваме с плънката по цялата дължина. Навиваме на руло и слагаме козунака в намазнена тава.

Оставяме да втаса за още 20 минути, намазваме с яйце и поръсваме със захар. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 50-60 минути това козуначено руло с ром.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар