ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Задушено Пиле»Пилешки гърди по мексикански

Пилешки гърди по мексикански

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
144
75
Пилешки гърди по мексикански
05/01/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 4 бр. филе
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 60 г зелени люти чушки
  • портокал - 1 бр.
  • портокалов сок - 40 мл концентрат
  • зехтин - 1 с.л.
  • масло - 50 г
  • бренди - 50 мл
  • чили - сос на вкус
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете олиото с маслото и ги загрейте в дълбок съд. Запържете пилешките гърди до зачервяване - около 15 минути.

Овкусете със сол и черен пипер. Налейте брендито и много внимателно фламбирайте пилешкото месо.

Когато пламъците угаснат, добавете ситно нарязаните люти чушки, наситнения чесън и лют сос. Бавно налейте портокаловия сок и задушете около 25 минути под похлупак.

Поднесете приготвеното задушено пиле, гарнирано с резени портокал и ситно настъргана портокалова кора.

Вкусни пилешки гърди по мексикански!

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: