Бърза орехова торта с маскарпоне

АнабелАнабел
Експерт
387
3
56
22/01/2020
"Искаме нещо сладичко и го искаме веднага - решението е бърза орехова торта с маскарпоне "
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо880
  • Преглеждания за месеца661
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кори - 1 кутия, за торта Медовик
  • заквасена сметана - 400 г
  • маскарпоне - 500 г
  • пудра захар - 150 г
  • сладко - от боровинки
  • орехи - смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се смесват заквасената сметана, маскарпонето и пудрата захар. Кремът се размесва внимателно на ниска степен на миксера или с шпатула.

Една кутия съдържа пет медени блата, които няма нужда да се сиропират. Кремът, с който се намазват ги овлажнява достатъчно. В подноса за торта се слага първият блат, намазва се с крем за торта, след него вторият блат.

Третият блат се намазва със сладко от боровинки. Другите два блата се намазват отново с крем. Тортата се покрива от всякъде с крем, след което се поръсва със смлени орехи.

Слага се в хладилник за едно денонощие, след което нашата орехова торта е готова за консумация.

Вкусна и нежна бърза орехова торта с маскарпоне.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар