Начин на приготвяне
Измиваме и изпичаме чушките. Задушаваме ги в тенджера с капак.
Задушените пиперки обелваме и изчистваме от семето и дръжките, като ги нарязваме на дребно.
Нарязваме и лука на ситно, а после го задушаваме в олиото и една с.л. вода, докато поомекне.
Прибавяме нарязаните печени чушки за салата и леко разбъркваме.
Съдът отстраняваме от огъня и към пиперките (след като изстинат) прибавяме оцета, дребно нарязания магданоз, нарязаните на кубчета домати, ориза (предварително сварен в 8 с.л. вода), черния пипер и счукания със сол чесън.
Разбъркваме тази салата с ориз и се стараем да я оформим подходящо в салатиера или в отделни салатени чинии.
Вкусна и засищаща салата от чушки с ориз.