Бърза и пухкава содена питка

казакова
казакова
Новак
23/12/2018
"Питките се замесват не само с брашно, но също и с любов и нежност, за да станат наистина вкусни!"
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
37 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо669 316
  • Преглеждания за месеца14176
  • Преглеждания за седмицата576
  • Коментари20 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена37

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Киселото мляко се разбърква със содата, 2 ч. ч. брашно, слага се в тава и се прибавят бакпулвера, сол и захар.

Добавят се 3-4 с. л. олио към кипналото кисело мляко. Бърка се хубаво, като се прибавя още брашно, горе - долу около 1 пакет брашно е необходимо.

Изважда се от тавата и се меси до меко тесто върху набрашнена повърхност.

Слага се в намазнена тава, надупчва се с вилица и се слага в студена фурна. Фурната се загрява до 200 градуса, след което се намалява на 180. Пече се питката около 20 - 30 мин.

Отгоре содената питка се намазва с разбърканото яйце и се запича още няколко минути.

Рейтинг

5 30
4 20
3 4
2 11
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (20)

Изпрати
Sunny Petkova
Sunny Petkova
27.12.2019 11:38
Хубава питка, но само не е за Бъдни вечер. Иначе може да с я правите ден през ден.
0
0
Polly Krushkova
Polly Krushkova
23.12.2018 10:33
Здравейте.. Може и аз да съм малко глупава, но искам да попитам киселото мляко и содата отделно от брашното, бакплувера, солта и захарта ли се бъркат или заедно. За първи път ще правя питката :)
8
10
Потребител#222953
Чудесна стана!
2
1