Печено свинско месо в гювеч

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
665
2k
5k
360
3
19/01/2020
"Гювечът придава някак особен чар на гозбата, ето защо много обичаме, щом под капака открием свинско месце "
Приготвяне10 мин.
Готвене120 мин.
Общо130 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 277
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг , по избор
  • свинска мас - 2 с.л.
  • червен пипер - на вкус
  • черен пипер - на вкус, млян
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме солта, червения и черен пипер и маста.

Разбъркваме всичко и с получената смес намазваме обилно парчетата свинско месо.

Слагаме ги в гювеча, прибавяме малко вода и поставяме във фурната да се пече около 2 часа .

Първоначално печенето е на малко по-силна фурна а след като започне да се пече месото, намаляваме фурната до умерена температура.

От време на време поливаме с мазнината печеното свинско, а при нужда обръщаме.

Когато е готово нашето печено свинско месо в гювеч, премахваме капака и препичаме.

Традиционен български гювеч с капак 5л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Традиционен български гювеч с капак 5л
23.99 лв.
21.99 лв.
Виж ››

За приготвянето на вкусно, ароматно и здравословно ястие винаги може да разчитате на този традиционен гювеч с капак и стилни вградени дръжки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар