Шаран с ориз и кисело зеле на фурна

ЗорицаЗорица
Копирайтър
120
571
461
40
2
24/12/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо197
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • шаран - 2 кг
  • сол
  • кисело зеле - 1 малка зелка
  • моркови - 1 бр., кисел от бидона със злето
  • олио - 150 мл
  • червен пипер - 2 - 3 ч.л.
  • ориз - 150 г
  • праз - 2 стръка
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества
Печена Риба

Начин на приготвяне

Почистваме шарана от люспите, хрилете и вътрешностите. Осолява се отвътре и отвън, оставя се настрани.

Праза се нарязва на едро и го задушава за кратко в половината от олиото, към него се добавя измития и прецеден ориз.

След като стане стъклен, се поръсва със червен пипер. Налива се 150 мл от зелевата чорба, ако е много солена, се разрежда с вода, поставя се капак и изчаква оризът да поеме течността.

В друг съд се загрява останалото олио и се добавят нарязаното на ивички зеле и наситнения морков (от бидона със зелето), задушават се на бавен огън под капак за десетина минути.

След това зелето и оризът се прехвърлят в тавата, в която ще се пече шаранът и се смесват.

Прави се в сместа място за шарана, слага се отгоре и се полива със струйка мазнина, поръсва се с червен и черен пипер.

Налива се още малко вода или зелев сок. И печем нашия шаран с ориз и кисело зеле на фурна, на средна решетка в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 45 - 50 минути.

Добър апетит!

Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Кошница приставка за тенджера - за готвене на пара 16 см
5.49 лв.
Виж ››

За онези, които държат на здравословното хранене - универсална метална кошница за готвене на скара.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар