Филе от сьомга на фурна

14/12/2019
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо164
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • сьомга - 300 г филе
  • сок от лайм - 1 с.л.
  • горчица - 2 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • зехтин
  • галета - за овалване
  • копър - 1/4 връзка
  • лимоно - 1 бр. за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме горчицата, солта, червения пипер и лимоновия сок. Разбъркваме хубаво и с тази смес намазваме филе от сьомга, след което го овалваме в галетата и го поставяме в тефлонова тавичка, намазана със зехтина. Самото филе също можем да намажем допълнително със зехтин отгоре, ако искаме по-хрупкава коричка на рибата.

Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем 20 минути. След това махаме фолиото и печем сьомгата още 10 минути.

Сервираме изпеченото филе от сьомга на фурна, поръсено с нарязан копър и украсено с резенчета лимон.

Вкусна печена риба!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар