Пържено пилешко месо с гъби и лук

14/12/2019
"Забъркваме вкусно мезенце от пилешки късчета, гъби и лук - остана само да си сипем едно "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо238
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • пилешки гърди - 300 г
  • лук - 4 глави
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • бира - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л. млян
  • сол - 2 щипки
  • къри - 2 щипки
  • олио - 1 с.л.
  • нишесте - 1 с.л. царевично натурално
  • вода - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на ленти и го запържваме за 10-12 минути в тиган със загрятото олио.

Нарязваме лука и гъбите на едро и ги сипваме при пилешкото месо.

Пържим още 15-20 минути, като периодично разбъркваме.

Смесваме бирата с размитото във водата нишесте и сипваме в тигана.

Добавяме солта, червения пипер, черния пипер и кърито. Разбъркваме и готвим още 10-12 минути до сгъстяване на соса и получаване на вкусен пилешки кебап.

Сервираме веднага готовото пържено пилешко месо с гъби и лук.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар