Начин на приготвяне
В купичка смесваме 1 щипка сол, кърито, червения и черния пипер. Разбъркваме добре.
Нарязваме пилешкото филе на дълги парчета. Поръсваме сместа от подправките отгоре върху филетата и с ръце размесваме добре, за да се овкусят всички.
Покриваме с прозрачно фолио и прибираме в хладилника за 20-30 минути.
Смиламе с блендер корнфлейкса и добавяме към него 1 щипка сол.
Разбъркваме.
Разбиваме яйцата в купичка.
Загряваме олиото в дълбок тиган. Потапяме пилешките филенца първо в разбито яйце, после овалваме в корнфлейкс и пускаме в тигана да се пържат.
След 2-3 минути обръщаме панираните пилешки хапки и пържим и от другата страна още 2-3 минути. Изваждаме първо върху домакинска хартия, а след това подреждаме в чиния за сервиране.
Сервираме страхотни пилешки филенца с корнфлейкс веднага с чеснов сос, кетчуп или друго по желание.
Коментари