Пиле с лимон

Дими Николова
Дими Николова
Новак
24/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 307
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 4 порции по избор бутчета, гърди
  • чесън - 3 големи скилидки
  • лимони - 1 бр.
  • вода - 2 с.л.
  • масло - 40 г краве
  • магданоз - 3 - 4 с.л. нарязана
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете чесъна, изцедете лимона на сок и настържете кората му.

загрейте маслото в дълбок тиган тип уок и запържете пилешките порции по 6 минути от всяка страна. Извадете месото и в тигана запържете чесъна за 30 секунди.

Добавете 2 с.л. вода, лимоновата кора, лимоновия сок и магданоза. Объркайте и овкусете с подправките. Запържете за 1 минута.

Залейте пилешкото със соса и поднесете веднага.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар