Начин на приготвяне
Изсипваме в дълбок съд половината от водата и я кипваме. Добавяме захарта като непрекъснато бъркаме до пълното ѝ стопяване. Отстраняваме захарния сироп от котлона, наливаме останалите 200 мл вода и добавяме оцета и желатина.
Около 1/3 от получената смес се налива в подходяща правоъгълна форма и се прибира за 30-40 минути в хладилник, за да стегне.
Прасковите и мангото нарязваме на дребни кубчета, а кивито на кръгчета.
Поставяме половината киви върху желето, поръсваме ги с кубчетата манго и праскови и заливаме с още 1/3 от сиропа. Отново връщаме съда в хладилник и изчакваме нови 30-40 минути за да стегнат.
Върху желето подреждаме останалите резени киви и заливаме с остатъка от желатиновата смес. Прибираме в хладилник до пълното желиране на десерта.
Преди поднасяне се обръща върху подходяща чиния и се покрива за 2-3 минути с гореща кърпа (така по-лесно се отстранява съдът).