Начин на приготвяне
В купа се разбиват омекналото краве масло, захарта и солта. Добавят се ситно смлените бадеми и всичко се разбърква добре с помощта на шпатула. Прибавят се яйцето и ванилията и внимателно се разбъркват, докато се смесят добре.
Накрая се прибавя предварително пресятото брашно, канелата и индийското орехче. Замесва се меко тесто, което се увива в свежо фолио и поставя в хладилника за около два часа.
Охладеното тесто за сладки се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина 2-3 милиметра. От него се изрязват фигурки, които се нареждат в тава, застлана с хартия за печене.
Линцерите за Коледа се пекат в загрята на 180 градуса фурна, докато започнат да порозовяват краищата им. Когато изстинат, се слепват с конфитюр и поръсват с пудра захар.
Уникални слепени сладки, които ще донесат много настроение на коледната трапеза.