Канелен кекс

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Канелен кекс1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Понякога щипка канела е всичко, което е нужно, за да превърне обикновения кекс в невероятно изкушение"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 2 к.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • кисело мляко - 1 к.ч.
  • сода - 1 ч.л.кисело мляко+1 нормално пълна чл сода бикарбонат
  • брашно - 2 к.ч.
  • канела - 1 пакет
  • ванилия - 1 ампула по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте хубаво яйцата със захарта, докато стане пухкав крем. Долейте олиото и отново разбийте.

След това прибавете разтворената с млякото сода, разбъркайте хубаво и добавете пресятото брашно и канела.

Щом кексовата смес се хомогенизира, сипете я в намазнена и набрашнена форма.

Изпечете кекса в загряна на 180 градуса фурна и накрая боцнете с клечка за зъби, за да видите дали е готов.

За по-голям кекс използвайте двойно количество продукти.

Рейтинг

4.3
55
42
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Инна
Инна
Удивителен е! Лесен и бързо приготвим. :)
05.01.2014 15:03
1