Булгур пилаф

НалиНали
Чирак
25
32
43
03/12/2019
"Булгур пилаф е страхотна гарнитура към ястия с месо, опитайте задължително "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 335
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • булгур - 1 в.ч. за пилаф
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. сиврия
  • сол - 1 ч.л.
  • доматен концентрат - 2 с.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • топла вода - 3 в.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режем чушката на дребно и с малко мазнина я запържваме. След което добавяме една чаша булгур и запържваме за една минута с чушката. Добавяме доматения концентрат и три чаши топла вода.

Оставяме да покъкри и през това време обелваме един домат. Режем на кубчета и прибавяме в тенджерата. След което посоляваме и добавяме черен пипер.

Оставяме още малко да покъкри. След като си е изтеглил водата, спираме котлона.

Слагаме няколко парчета кухненска салфетка и затваряме капака.

Чакаме така половин час, след като сервираме пилафа към месни ястия. Може и така да се яде този булгур пилаф.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар