Пълнени картофени крокети с яйце

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
162
89
1613
23/12/2019
Приготвяне60 мин.
Готвене60 мин.
Общо120 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо178
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • картофи - 1 кг
  • яйца - 10 бр. за варене
  • яйца - 2 бр. за панировка
  • яйца - 2 бр. за пълнежа на крокетите
  • галета - за панировка
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите и яйцата се сваряват.

Картофите се смачкват на пюре с нарязан лук, подправки и 2 сурови яйца. От получената кайма се оформят крокети, като в средата на всеки се поставя половинка или четвъртинка сварено яйце.

Така приготвените крокети се топват в разбити яйца, след това в галета и после пак в разбити яйца. Пържат се в загрято олио до златисто.

Хубаво е след това да се отцедят върху салфетка.

Готовите пълнени картофени крокети с яйце поднасяме с подходяща салата.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар