Печена тиква с яйца и мляко на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
719
3k
5k
436
4
02/12/2019
"Разчупваме добре познатия вкус на печена тиква, приготвяйки я с мляко и яйца, да ви е сладко"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо45 526
  • Преглеждания за месеца3779
  • Преглеждания за седмицата899
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата и я нарязваме на кубчета.

Подреждаме я в тавичка, като наливаме малко водичка и поставяме във фурната за 10 минути.

През това време си подготвяме карамелената заливка.

В съд поставяме захарта, счукваме яйцата и разбъркваме.

Към тях добавяме и млякото.

След като са изтегли минутите, вадим тиквата и заливаме със сместа.

Поставяме отново във фурната и печем до готовност на десерта печена тиква с яйца и мляко на фурна.

Ако ви е омръзнала класическата печена тиква, този десерт ще ви разнообразни.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Eli Kapitanova
Eli Kapitanova
16.01.2021 19:21
Нищо ново,това се знае от от години.Много е вкусно.Благодарим за рецептата.Може би младите домакини не се знае.
0
0