Печена тиква с яйца и мляко на фурна

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
553
5
2355
7
02/12/2019
"Разчупваме добре познатия вкус на печена тиква, приготвяйки я с мляко и яйца, да ви е сладко "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 990
  • Преглеждания за месеца1095
  • Преглеждания за седмицата295
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме тиквата и я нарязваме на кубчета.

Подреждаме я в тавичка, като наливаме малко водичка и поставяме във фурната за 10 минути.

През това време си подготвяме карамелената заливка.

В съд поставяме захарта, счукваме яйцата и разбъркваме.

Към тях добавяме и млякото.

След като са изтегли минутите, вадим тиквата и заливаме със сместа.

Поставяме отново във фурната и печем до готовност на десерта печена тиква с яйца и мляко на фурна.

Ако ви е омръзнала класическата печена тиква, този десерт ще ви разнообразни.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар