Гъбена супа с кладница

АнабелАнабел
Ветеран
516
2k
986
209
01/12/2019
"Загребваме с лъжицата от вкусната гъбена супа с кладница и се пренасяме на едно по-топло място "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо462
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • гъби кладница - 250 г
  • праз - 1 малък стрък
  • масло - 1 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • спанак - 1 шепа
  • гъбен бульон - 1 кубче
  • царевичен грис - 4 с.л. за качамак
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Праз лукът се почиства, наразва на дребно и се слага в тенджера със смесените краве масло и олио.

Запържва се за кратко, след което про него се добавят нарязаните гъби, а малко след това и измитият спанак.

След като омекнат в тенджерата се налива около литър и половина топла вода, в която е разтворен гъбеният бульон.

Прибавя се сол на вкус и супата се готви около десет минути. В купа се слага царевичният грис, гребва се от бульона и се разбърква. Така на няколко пъти докато стане на рядка каша.

След това се прехеърля с бъркане в тенджерата. С гриса се сгъстява супата. Прибавя се малко суха мащерка и се готви още около десет минути.

Готовата гъбената супа се овкусява с малко черен пипер и прясно изцеден сок от половин лимон.

Източник: mamunche

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар