Супа с месо от петел

КристинаКристина
Новак
22
29/11/2019
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо149
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчето се сварява в тенджера под налягане за около 45-50 минути. За предпочитане е този вариант, защото месото на петел е по-жилаво и трудно се би се сварило в обикновена тенджера.

Когато месото от петел е сварено, се обезкостява, а водата се прецежда и отново се слага на котлона. Към нея се добавят нарязаният на ситно лук и настърганите моркови. Изчаква се тези зеленчуци да поврат около 15 минути, след което се слагат нарязаните на кубчета картофи, чушката, накъсаното месо, стъблата от целина (цели) и подправките (без магданоза).

Оставя се супата с петел да ври на слаб огън до пълно сваряване на зеленчуците (около 20 минути), добавя се фидето, изчаква се 2-3 минути и котлонът се изключва.

Застройката се приготвя, като киселото мляко се разбива с жълтъка и брашното, след което сместа се слага на слаб котлон и се бърка, докато започнат да се образуват балончета. Ако ви се струва, че е прекалено гъста, когато застройката започне да се затопля, може да добавите няколко черпака от супата (на тънка струйка).

След като застройката е готова, се слага в тенджерата при супата. Разбърква се и се поръсва с магданоз. По желание може да добавите и лют червен пипер към този вид пилешка супа.

Получава се много вкусна супа с месо от петел.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар