Фунийки

gulshengulshen
Новак
15
Фунийки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
70 мин.
Порции
20
"Знаете ли каква е тайната за приготвяне на тези вкусни фунийки? Тя е да бъдат приготвени с много любов"

Необходими продукти

  • за тестото
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • амонячна сода - 1 пакет
  • ванилии - 2 бр.
  • сода - 1/2 ч.л. хлебна
  • брашно - колкото поеме, зависи от брашното
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л
  • брашно - 5 с.л.
  • масло - 1 пакет краве
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всичко продукти за тестото едно след друго с достатъчно брашно. Постепенно замесете гладко тесто, което се разточва, реже се на ленти, които се увиват върху фунии от картон.

Фунийките се изпичат до порозовяване в умерена фурна. През това време се приготвя кремът. За него загрявате 600 мл от прясното мляко със захарта.

Разбивате яйцата с останалото мляко и брашното и наливате тази смес при непрекъснато бъркане в подсладеното мляко. Бъркате, докато кремът се сгъсти, снемате от котлона и разбърквате с маслото.

Готовите фунийки се пълнят с крема. По желани отворът им се потапят в кокосови стърготини или смлени ядки.

Рейтинг

4.2
517
47
39
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

leonesa
leonesa
аз използвах,стари капачки от буркани,и пак ми ставаха,СУПЕР СА
17.08.2013 17:05
4
vanq
vanq
форми4ките могат да се напражят от фолио, не от картон. Нали картона мойе да се запали вав фурната като се пекат.
20.07.2013 14:39
5
2
1
Покажи всички подкоментари