Начин на приготвяне
Първо се приготвя марината за ребърца, като за целта лукът и чесънът се обелват и нарязват на филийки. Към тях се прибавят соевият сос, медът, горчицата, прясно изцеденият лимонов сок и зехтинът.
Всичко се разбърква до еднородна смес. Свински ребра, без да се разрязват на порции, се поръсват със сол и черен пипер, намазват се от всички страни и се оставят в хладилника да се мариноват за около три часа.
След това се слагат в намазнена тава с малко вода и се пекат във фурна на 200 градуса до готовност, или докато получат приятен загар.
За гарнитура на свинското около ребрата могат да се наредят картофи, овкусени със сол и малко мазнина.
Поднасяме готовите ребърца с печени картофи. Вкусни ребърца с мед, горчица и соев сос!
Коментари