Начин на приготвяне
Белим картофите (5-6 бр.), измиваме и нарязваме на кръгчета. Кипваме подсолена вода и в нея слагаме картофите да се сварят с щипка куркума.
Когато са готови, но да внимаваме да не се разваряват, изваждаме от водата, в която са се варили. Малка тавичка, намазваме с омекнало краве масло.
Редим пласт от половината картофени кръгчета. Наръсваме ги със сирене и отгоре слагаме втори пласт картофи. В касерола сипваме половин пакетче* Маги малки тайни пиле с гъби в сметанов сос.
Счукваме яйце (1 бр.), разбъркваме и наливаме прясно мляко (2 к.ч.). Слагаме на котлона и с непрекъснато разбъркване нагряваме заливката. Когато започне да къкри, я дръпваме от огъня и заливаме картофите.
В касеролата наливаме прясно мляко (1/2 к.ч.), за да оберем всичката заливка, и отново изливаме в тавичката при картофите и сиренето.
Слагаме отгоре на огретена няколко парченца краве масло и печем в нагрята силна фурна.
Когато се запекат картофите, наръсваме отгоре настърган кашкавал и допичаме до златисто печените картофи със заливка.