Начин на приготвяне
Сложете царевичното брашно в подходящ дълбок съд и го залейте с врящата вода. Приберете го някъде на топло за 12 часа.
Затоплете леко около 50 мл прясно мляко и размийте вътре маята заедно с брашното. Оставете я на топло докато шупне, после я смесете с царевичното брашно, остатъка от млякото, омекналото масло (може и маргарин), захарта, 1 ч.л. сол, содата бикарбонат, която сте пресели с пшеничното брашно и прясно настъргана лимонова кора.
От продуктите омесете средно твърдо тесто. Готовото тесто сложете в предварително намазнена тава и печете в силно загрята фурна - на 200 градуса до готовност. Проверявайте от време на време с клечка за зъби.
Поръсете още топлата пита с пудра захар. Оставете я да се охлади и едва след това я извадете от тавата, в която е изпечена.