Начин на приготвяне
Нарежете студеното масло на парченца и го добавете към пресятото със сол брашно. Чукнете вътре и яйцето и максимално бързо замесете тесто. Готовото маслено тесто се завива с фолио и се прибира в хладилник.
Нарязваме тиквичките на колелца. Лукът се нарязва на ситно и се претрива с малко сол. Сиренето Рокфор се натрошава с вилица, добавя се към лука и изварата. Овкусяваме със сол и черен пипер на вкус.
Изваждаме охладеното тесто от хладилника. Разделяме го на четири топки, всяка от които разточваме на лист, който да покрие дъното на предварително намаслена тавичка и да покрие стените на съда.
Във всяка тавичка слагаме по 1/4 от сместа, а отгоре нареждаме тънко нарязаните тиквички.
Тези мини пироги с тиквички се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути до зачервяване на тиквичките.