Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушено пиле»Пилешки гърди с алабаш и моркови

Пилешки гърди с алабаш и моркови

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Пилешки гърди с алабаш и моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешки гърди - 400 г
  • моркови - 350 г
  • алабаш - 300
  • грах - 300 г консервирана
  • олио - 2 с.л.
  • бульон - 500 мл зеленчуков
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • масло - 30 г
  • кориандър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе са нарязва на жулиени. Овкусява се със сол и черен пипер и се изпържва да готовност в смес от сгорещеното масло и олио.

Когато се запържи равномерно от всички страни към него добавяте отцедения консервиран грах, нарязаните на кубчета моркови и алабаш.

Намаляваме котлона, захлупваме и задушаваме на умерен огън до омекване на зеленчуците. Към месото със зеленчуци добавяме зеленчуковия бульон, добавяме черен пипер и сол на вкус и варим 10-15 под похлупак.

Непосредствено преди поднасяне във всяко порция сипваме по 1 с.л. цедено кисело мляко и подправяме с кориандър.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: