Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Заешко месо»Яхния»Попска яхния със заешко

Попска яхния със заешко

Попска яхния със заешко2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Че е вкусна, вкусна е тази заешка яхния, но защо се нарича попска..."

Необходими продукти

  • заешко месо - 700 г
  • сланина - 100 г
  • масло - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • дафинов лист
  • арпаджик - 20 глави
  • лук - 2 глави
  • чесън - 6 - 7 скилидки
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистеното и измито заешко месо се нарязва. Запържва се в маслото.

Прибавят се парченцата сланина, лукът нарязан на ситно, брашното, подправките и виното.

Щом заври, се прибавя и арпаджик, солта и чесънът. Яхнията се задушава на тих огън.

Сервираме нашата попска яхния със заешко месо, докато е още топла.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: