Начин на приготвяне
В тенджерка се поставят жълтъците и половината количество захар. Температурата на котлона не трябва да е много силна и необходимо постоянно разбъркване, докато се разтопи захарта.
Прибавя се и маслото. Сместа трябва само да се загрее и в никакъв случай да не завира, защото жълтъците ще се пресекат. В друг съд се слага останалата захар и се стопява на карамел.
Още топлият карамел се изсипва върху топлата маслено-жълтъчена смес. Започва бурно кипене и е възможно да се изгорим, за това е необходимо да се работи с повишено внимание.
Накрая се добавят счуканите орехи и всички съставки се объркват много добре. Изчаква се пълнежът на вафлите да се охлади леко и се разпределя върху вафлената кора. Разстила се с помощта на шпатула или нож.
Отгоре се поставя втората кора, притиска се и се потупва леко с ръка, за да се разпредели плънката равномерно. След като изстине пълнежът, вафлените кори се нарязват с остър нож на малки домашни вафлички.