Сладки гнезда

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Сладки гнезда2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • масло - 140 г
  • пудра захар - 140 г
  • брашно - 250 г
  • яйца - 1 жълтък
  • за плънката
  • яйца - 2 бр. белтък
  • мармалад - 1 с.л. по избор
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пудрата захар се разбива с маслото до побеляване. Добавя се жълтъка и брашното и се омесва меко тесто. Завиваме тестото във фолио и го прибираме на хладно за 60 минути.

Охладеното тесто се разделя на 8 топки, които оформяме като гнезда. Нареждаме ги в намаслена тава на разстояние една от друга и печем в предварително загрята умерена фурна, докато станат готови.

Разбиваме белтъците със захарта на твърд сняг. Постепенно добавяме и мармалада. Разбиваме още малко. С готовата смес пълним гнездата. По желание можем да поръсим с пудра захар.

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: