Супа с дроб и джолан

Дани Моллова
Дани Моллова
Новак
09/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене55 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо632
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.8 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставяме измитите телешкия джолан и телешки черен дроб в дълбока тенджера, добавяме нарязаните на ситно лук, морков и целина. Слагаме дафинов лист и бахар, заливаме със студена подсолена вода и варим до готовност на месото.

Оставяме бульона на котлона, вадим джолана и го обезкостяваме. Нарязваме месото на ситно, а дроба пасираме на каша.

В отделен съд загряваме маслото и запържваме за кратко пасирания дроб. Поръсваме го с брашното, овкусяваме със сол и черен пипер.

При непрекъснато бъркане добавяме от бульона от варенето. Добавяме месото, оставяме да кипне за 1-2 минути и сваляме от котлона.

Приготвяме застройка от предварително разбитите с лимон яйца. Поръсваме с магданоз и поднасяме.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар