Лозови сарми с извара

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
913
124
68
Лозови сарми с извара
09/07/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Добре измитите пресни лозови листа се поставят в дълбока купа и се заливат с гореща подсолена вода. Захлупваме ги и ги оставяме да се задушват поне 5 минути.

Лукът се нарязва на ситно е се задушава в олиото. Когато омекне добавяме ориза. Запържваме за 4-5 минути, след което отстраняваме от котлона.

Подправяме запържения ориз с чернен и черен пипер, магданоз, джоджен и копър. Последно добавяме нарязаните на ситно люти чушлета и оставяме да се охлади.

Изварата се разбива с яйцата и се добавя към охладения ориз. С тази плънка се пълнят стегнати сармички. Постиламе 2-3 лозови листа на дъното на дълбока тенджера, отгоре редим сармите и притискаме с тежка чиния.

Заливаме с водата от задушаването на листата и варим на умерен огън до готовност.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: