Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Лозови сарми с извара

Лозови сарми с извара

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Лозови сарми с извара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • лозови листа - 30 - 40 бр.
  • ориз - 1 ч.ч.
  • извара - 150 г
  • лук - 2 връзки пресен
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • чушки - 2 бр. люти
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • джоджен
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите пресни лозови листа се поставят в дълбока купа и се заливат с гореща подсолена вода. Захлупваме ги и ги оставяме да се задушват поне 5 минути.

Лукът се нарязва на ситно е се задушава в олиото. Когато омекне добавяме ориза. Запържваме за 4-5 минути, след което отстраняваме от котлона.

Подправяме запържения ориз с чернен и черен пипер, магданоз, джоджен и копър. Последно добавяме нарязаните на ситно люти чушлета и оставяме да се охлади.

Изварата се разбива с яйцата и се добавя към охладения ориз. С тази плънка се пълнят стегнати сармички. Постиламе 2-3 лозови листа на дъното на дълбока тенджера, отгоре редим сармите и притискаме с тежка чиния.

Заливаме с водата от задушаването на листата и варим на умерен огън до готовност.

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: