Лозови сарми с извара

Василия ПетрушановаВасилия ПетрушановаНовак
09/07/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 480
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре измитите пресни лозови листа се поставят в дълбока купа и се заливат с гореща подсолена вода. Захлупваме ги и ги оставяме да се задушват поне 5 минути.

Лукът се нарязва на ситно е се задушава в олиото. Когато омекне добавяме ориза. Запържваме за 4-5 минути, след което отстраняваме от котлона.

Подправяме запържения ориз с чернен и черен пипер, магданоз, джоджен и копър. Последно добавяме нарязаните на ситно люти чушлета и оставяме да се охлади.

Изварата се разбива с яйцата и се добавя към охладения ориз. С тази плънка се пълнят стегнати сармички. Постиламе 2-3 лозови листа на дъното на дълбока тенджера, отгоре редим сармите и притискаме с тежка чиния.

Заливаме с водата от задушаването на листата и варим на умерен огън до готовност.

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар