Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Постен плодов кекс

Постен плодов кекс

редакция:
Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Ветеран
3191k5187
Постен плодов кекс2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Като ще правите пости, първо, трябва да се запасите с достатъчно количество вкусен постен кекс"

Необходими продукти

  • шипков мармалад - 250 г
  • орехи - 120 г
  • захар - 150 г
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 240 г
  • вода - 200 мл хладка
  • стафиди - 80 г
  • смокини - 3 броя
  • сода бикарбонат - 2 ч.л.
  • лимони - 1 брой
  • канела - 2 ч.л.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме мармалада с водата и захарта, прибавяме предварително смлените орехи, стафидите, канелата, содата, нарязаните смокини, кората от лимона и брашното.

Всичко разбъркваме много добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс.

Печем плодовия кекс в предварително загрята фурна на 180 °C за около 40 минути.

След като се изпече и леко се охлади, изваждаме внимателно от формата и поръсваме с пудра захар готовия постен плодов кекс.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Няма ли някаква мазнина в този кекс?
13.02.2024 17:49
1
Покажи всички подкоментари