Постен плодов кекс

Румяна СакалийскаРумяна Сакалийска
Копирайтър
212
519
209
47
5
23/10/2019
"Като ще правите пости, първо трябва да се запасите с достатъчно количество вкусен постен кекс "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 238
  • Преглеждания за месеца26
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества
Кекс

Начин на приготвяне

Разбиваме мармалада с водата и захарта, прибавяме предварително смлените орехи, стафидите, канелата, содата, нарязаните смокини, кората от лимона и брашното.

Всичко разбъркваме много добре и изсипваме сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 минути.

След като се изпече и леко се охлади, изваждаме внимателно от формата и поръсваме с пудра захар готовия постен плодов кекс.

Мерителни лъжици с купа-29%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Мерителни лъжици с купа
14.00 лв.
10.00 лв.
Виж ››

Страхотен комплект от мерителни лъжици с купа. Може да измерите точно сухи или течни съставки, и да ги сипете директно в купата. Имате 5 лъжици с различна вместимост и цветове.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар