Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга с ароматно масло на грил

Сьомга с ароматно масло на грил

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Сьомга с ароматно масло на грил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-6

Необходими продукти

  • сьомга - 1.2 - 2 кг
  • подправка за риба - 2 ч.л.
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • зехин - 4 - 5 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 180 г
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстраняваме главата на рибата, изрязваме перките и опашката и я наразваме на порционни парчета с дебелина около 2-3 см.

В дълбока купа мариноваме сьомгата с малко зехтин, прясно изстискан лимонов сок от 1/2 лимон, подправка за риба, черен пипер и магданоз. Оставяме поне 15 минути в хладилник да се овкуси в дълбочина.

Сьомгата се изпича на сгорещен грил за 4-5 минути от всяка страна. Като се свали от огъня се слага в затоплена чиния и се покрива с фолио за да се задуши.

Оставете маслото леко да се отпусне. Разбийте го заедно с лимоновия сок от 1/2 лимон, и наситнения магданоз. Разбъркайте до получаването на гладка маса. Сложете го в домакински шприц и го приберете за 15 минути във фризер за да стегне.

Преди поднасяне украсете рибата с маслени розички.

Рейтинг

3.6
50
43
32
20
10
Дай твоята оценка: