Начин на приготвяне
Отстраняваме главата на рибата, изрязваме перките и опашката и я наразваме на порционни парчета с дебелина около 2-3 см.
В дълбока купа мариноваме сьомгата с малко зехтин, прясно изстискан лимонов сок от 1/2 лимон, подправка за риба, черен пипер и магданоз. Оставяме поне 15 минути в хладилник да се овкуси в дълбочина.
Сьомгата се изпича на сгорещен грил за 4-5 минути от всяка страна. Като се свали от огъня се слага в затоплена чиния и се покрива с фолио за да се задуши.
Оставете маслото леко да се отпусне. Разбийте го заедно с лимоновия сок от 1/2 лимон, и наситнения магданоз. Разбъркайте до получаването на гладка маса. Сложете го в домакински шприц и го приберете за 15 минути във фризер за да стегне.
Преди поднасяне украсете рибата с маслени розички.