Кремсупа от зелен боб

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k636
Кремсупа от зелен боб2 / 2
24/10/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • зелен фасул - 250 г
  • целина - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • масло - 60 г
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - ½ ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се измиват. Целината се обелва. Маслото се сгорещява и лукът се запържва. Прибавят се нарязаните целина и зелен фасул.

Заливат се с 2 чаши гореща вода. Вари се до омекване на зеленчуците. При необходимост се добавя още гореща вода.

Накрая се прибавя нарязаният на ситно домат и се оставя да се вари още 10 минути. Бульонът се прецежда, а зеленчуците се пасират.

Пасираната зеленчукова смес се прибавя към бульона. Получава се много ароматна супа.

Млякото и яйцето се разбиват с малко сол и супата се застройва. Поднася се с крутони по желание.

Вкусна и неустоима кремсупа от зелен боб!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: