Медени топки

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921359
Медени топки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • мед - 100 г
  • орехи - 50 г натрошени
  • портокали - 1/2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • канела - 10 г
  • ром - 50 г(може и коняк)
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ огнеупорен съд се сипват натрошените орехови ядки, меда, прясно изстискания портокалов сок и настърганата лимонова кора. Добавят се канелата и конякът (ромът) и се варят на тих огън до получаването на гъста, еднородна маса.

Оставете сместа да се охлади, след което направете от нея топки с големината на орех. Лепкавите топчета оваляйте във фино настъргания шоколад.

По желание може да изсушите сладкиша на много слаба фурна (около 50 градуса) преди да оваляте в шоколад.

Рейтинг

3.8
52
41
31
21
10
Дай твоята оценка: