Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна торта с маслен крем

Домашна торта с маслен крем

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Домашна торта с маслен крем3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Покани за сочна торта с маслен крем винаги приемаме, дори когато сме на диета"

Необходими продукти

  • За блата
  • яйца - 6 бр.
  • захар - 6 с.л.
  • лешници - 6 с.л. смлени, или орехи
  • брашно - 6 с.л.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • за крем
  • масло - 125 г меко
  • пудра захар - 1 к.ч.
  • жълтъци - 1 бр.
  • За украса
  • лешници - 1 и 1/2 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд разбиваме яйцата със захарта, като след това прибавяме млените лешници /или орехи/, брашно и бакпулвера.

Разбъркваме добре и разпределяме сместа в две тавички, застлани с хартия за печене.

Поставяме в печката и печем в предварително загрята фурна на 170 градуса. Оставяме готовите блатове за торта да се охладят напълно.

Започваме през това време да си приготвяме крем за торта, като разбиваме маслото с пудрата захар и жълтъка до получаването на пухкав крем.

Започваме да сглобяваме тортата, като разпределяме от крема между блатовете и по цялата тортата.

Украсяваме цялата лешникова торта със смлени лешници.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: